четвер, 8 вересня 2022 р.

Поради батькам "Як підтримати дітей під час війни"

 

Як підтримати дитину під час війни

Шановні батьки !

Ми живемо у часі війни, тобто постійного стресу і непередбачуваних обставин. Це виснажує нервову систему. Але ми-дорослі, маємо пам’ятати, що поряд з вами знаходяться діти.

Важливо поговорити з ними, про те, що відбувається. Коли говорите - зберігайте спокій. Варто сказати, що ви відповідально ставитеся до ситуації і зробите все, щоби захистити себе і їх. Нас захищає професійна армія і ми переможемо! Якщо дитина дуже тривожиться, підкріплюємо свої слова про захист і безпеку обіймами.

 Дорослий повинен демонструвати впевненість, надійність і спокій. Важливо обговорювати правила цивільну оборону як в закладах освіти, так і вдома. Правила для цивільної оборони:

1. Слухаємо "старшого" - вчителя, батька, маму.

2. Не сперечаємося, слідуємо за тим, хто відповідальний за безпеку в даний час.

3. Домовляємося з рідними про зв'язок на випадок втрати мобільного зв'язку ( де зустрічаємося, де можемо переховуватися).

Зараз найбільш доречними будуть:

1. Обійми.

2. Гумор.

3. Рутинні справи (звичні).

4. Квадратне дихання (вдихаємо-затримка дихання-видихаємо-затримка дихання).

5. Комп'ютерні ігри (зараз дозволено).

6. Пити теплі  напої.

7. Читати дітям вголос, розповідати казки, історії.

8. Дозволяємо перегляд мультфільмів, серіалів.

9. Готуємо улюблену їжу.

10.Зберігаємо спокій!

Шановні батьки,  щоб покращити фізичний та емоційний стан   дітей та відволікти від травмуючих подій,  скористайтесь цікавими та корисними онлайн-ресурсами:

Психологічна допомога для дітей https://www.youtube.com/playlist?list=PLFVSJgZgf7h8rXg9TTyevxZkdfxAQXodS

Сайт “Нова українська школа”, де є пізнавальні онлайн-зустрічі, вправи для подолання паніки, поради психологів, ігри та подкасти https://nus.org.ua/?fbclid=IwAR3b07hKqK9vfM7aRyTje-zmwSCCQPHEa1BtLEfcczdSG20HDDUEKtSoBY4

365 казок на ніч (сучасні аудіо казки для дітей)

Казочки та цікаві історії для дітей (класичні та сучасні казки, начитка)

Дитячі книжки в електронному форматі від видавництва “Ранок” (три папки для віку 3+, 6+, 9+) https://drive.google.com/drive/folders/1z7NN25HdiR9LVySXtO2WyxtQ4jPuptcH?fbclid=IwAR3hX4YSgVKeWhpYXPgGE1IzLgCSrue0yKZ8p35oEsEQpJ3E1zUrsKuOunU

Українські народні та авторські казки (тексти) https://kazky.org.ua/zbirky/knihovna?fbclid=IwAR0kjJ6XMbHzqQ1z2CgJO2oomGuCn5J5libr31qwSoo6_U6ARUqoGITrOXw

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар