вівторок, 14 квітня 2020 р.

Сила позитивного мислення

У повсякденному житті ми часто чуємо твердження, пов’язані з наповненням наших думок: «що всередині і зовні», «думка матеріальна», «негативні думки притягують аналогічні події». Начебто – є внутрішній світ і зовнішній, кожен існує сам по собі і не залежить один від одного. Однак, це не так.
Негативне мислення сприяє «притягуванню» негативних подій, завдяки тому, що ми просто не помічаємо позитиву, а акцентуємо увагу на негативі. Високий рівень негативу провокує нездатність знайти вихід з важкої ситуації, створення складних відносин з оточуючими і навіть багато хвороб.
Психологія відзначає, що люди, які мислять позитивно, більш успішні, щасливі та здорові. З ними рідше трапляються неприємності і вони менше схильні до стресів.
Наш внутрішній світ – є віддзеркалення зовнішнього з урахуванням виховання, темпераменту, національності, установок. Зовнішній світ – настільки багатогранний, що видає нам події та досвід аналогічно нашого наповнення.
Позитивне мислення не передбачає повне ігнорування невдач, негативних подій або переживань – адже це наш досвід, який дозволить не робити помилки надалі.
Позитивно мислити – означає бачити проблеми виходячи з можливостей, а не перепони.
Якщо неприємність трапляється з негативно налаштованою людиною, вона може опустити руки, сприйняти подію як закономірність — «зі мною так завжди», «я невдаха» і відмовитися від подальшої боротьби і пошуку виходу, адже вона вважає, що успіх — це випадковість у житті. Людина, яка мислить позитивно – теж засмутиться, але швидко прийде в себе, сприйме подію як досвід і рушить далі. Вона знає, що успіх не приходить без невдач. Таких людей найчастіше вирізняє дружелюбність, усмішливість та допитливість.
Позитивне мислення виключає життя в чорно-білих тонах. Основа душевного спокою – у розумінні, що сьогодні може бути погано, але завтра все зміниться в кращу сторону. Жити в режимі «катастрофічності» загрожує хворобами і скороченням терміну життя. Думати позитивно – значить розуміти, що не варто брати на себе відповідальність за всі події, які відбуваються навколо. Важливо змусити себе відпустити ситуацію, якщо її рішення не в ваших можливостях.
Як прийти до позитивного мислення і змінити своє бачення ситуації, якщо  ви схильні бачити багато в чому негатив?
Наша свідомість з часом може сформувати нову картину життя, якщо ви будете керуватися декількома правилами:
1) завжди використовуйте тільки позитивні слова і в думках, і під час розмови, наприклад: "я можу”, "я здатний”, "це можливо”, "я зможу це зробити” та інші;

2) пропускайте у свою підсвідомість тільки відчуття сили, щастя та успіху;

3) ігноруйте негативні думки, замінюючи їх оптимістичними;

4) перш, ніж почати будь-яку справу, чітко візуалізуйте у своїй свідомості її успішний результат;

5) більше посміхайтеся, це допоможе мислити позитивно;

6) дивіться фільми, які допомагають відчувати себе щасливим;

7) асоціюйте себе з людьми, які мислять позитивно;

8) завжди сидіть і ходіть із прямою спиною (це зміцнить впевненість у собі і наповнить Вас внутрішньою силою);

9) частіше гуляйте і займайтеся будь-якою фізичною активністю (це допоможе виробити позитивне ставлення);

Керуючись запропонованими порадами, Ви привчите свій розум думати позитивно та ігнорувати будь-який негатив.
Продовжуйте тренувати мозок на формування позитивного мислення. Це може зайняти деякий час, але в кінцевому результаті у Вас виробиться звичка мислити позитивно. 















            Позитивне мислення - щасливе життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар